SVH Meesterijsbereider

Een wedstrijd tegen mijzelf.

De titel Meester ijsbereider is de hoogste graad van vakbekwaamheid in Nederland.
“Dragers hebben tijdens de Meesterproef aangetoond dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden in hun vakgebied”, aldus de vakjury.

Meesterlijk in het maken van ijs.

Ik ondervond de Meesterproef als een wedstrijd tegen mijzelf. Je moét op zo’n moment al je praktische- en vaktechnische kennis over ijs en patisserie laten zien. De druk en de verwachtingen waren hoog, het was drie jaar geleden dat voor het laatst een meesterproef voor de titel werd afgelegd.

De juiste bereidingswijze in samengang met alleen de beste verse ingrediënten zoals o.a. melk, room, eieren, vruchten, suikers en bindmiddelen maakt dat jouw ijsje de lekkerste is. Een ijsje als in het vertrouwde bolletje, maar ook in een heel ander verrassend jasje; een enorme bruidsijstaart, ijsgebakjes, ijsbonbons en ijsmacarons.

Op dit moment ben ik de enige Meesterijs-bereider in de regio, we hebben als van der Poel een naam hoog te houden en als 23e Meester-ijsbereider in Nederland ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik leer nog iedere dag bij, de kennis over ijs staat zeker niet stil, er zijn veel innovaties op het gebied van het ijsbereiden.

Wij als team van ijsbereiders van ijssalon Van der Poel werken er ook dan elke dag aan om lekker en vers ambachtelijk ijs voor u te maken!

 

_
Bert Waninge

Svh Meesterijsbereider

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren