Al 4 generaties een begrip

90 jaar ambachtelijke kwaliteit

Al 4 generaties een begrip

90 jaar ambachtelijke kwaliteit

IJsmakers sinds 1925

Het begon allemaal in 1925 met een banketbakkerij aan de Bornsestraat in Hengelo. Hier werd de basis gelegd voor Van der Poel IJs.

Een overzicht van onze ruim 90 jaar historie.

 

1925

P.G. van der Poel schrijft zich als banketbakker in bij de Kamer van Koophandel en opent zijn zaak aan de Bornestraat 48 in Hengelo.

 

1930

P.B.J. van der Poel neemt het stokje van zijn vader over. Vanuit de banketbakkerij fietst de klanten langs met zijn ambachtelijk producten.

 

1945

Van der Poel begint met de verkoop van schepijs. De winkel krijgt een loket dat Hengeloërs al snel weten te vinden.

 

1970

Van der Poel richt zich vanaf nu alleen op schepijs en bavarois. De banketbakkerij wordt een ijsmakerij.

 

1977

Tijd voor de derde generatie: Peter van der Poel neemt de zaak over.

 

1980

Van der Poel begint met de levering van bavarois aan horecagroothandels.

 

1983

Opening van het eerste filiaal: een ijsshop in Glanerbrug.

 

1985

De vestiging in Glanerbrug verhuist naar de binnenstad van Enschede: opening ijskiosk met croissanterie aan de Langestraat (tot 2001).

 

1989

Opening nieuw gebouw voor productie van desserts (ijs en bavarois) aan horeca en detailhandel, Turbinestraat 91 in Hengelo.

 

1993

Van der Poel IJs verhuist naar nieuw pand, iets verderop aan de Bornsestraat. Op de nieuwe plek komt de grootste ijsvitrine van Europa.

 

1995

Opening ijscafé en brasserie Van der Poel aan de Enschedesestraat in Hengelo, gevestigd in het pand van het voormalige café De Ster (in 2004 overgenomen door Intenzo).

 

1996

Nederlands kampioen ijsbereiden; eerste prijs voor yoghurtijs.

 

1997

Opnieuw een eerste prijs, dit keer voor het chocoladeijs.

 

1999

Het hazelnootijs van Van der Poel wint de eerste prijs

 

2000

Peter van der Poel krijgt de titel meesterijsbereider, topkok Pierre Wind reikt de onderscheiding uit.

Ingrijpende verbouwing ijs- en bavaroisfabriek Turbinestraat; de capaciteit wordt verdubbeld.

 

2001

Drie prijzen voor Van der Poel: voor het beste ijs (aardbeienijs), de beste ijscoupe en de ijssalon van het jaar.

 

2003

Opening nieuwe ijssalon aan de Oude Markt in Enschede, onder leiding van Meike van der Poel, de vierde generatie Van der Poel.

 

2004

De nieuwe vestiging in Enschede wordt meteen ijssalon van het jaar.

 

2005

Pieter van der Poel (de vierde generatie) begint als ijsmaker in de zaak van zijn vader.

 

2008

De vestiging aan de Bornestraat wordt totaal gerenoveerd, er komen nieuwe ijsvitrines.

 

2009

Peter Ter Laak wint de Gouden IJscreatie met zijn Ice Salad met rucolaroomijs, Aceto Balsamico crema en olijfolie-pijnboompittenijs.

 

2010

IJssalon Enschede wint Gouden IJsspatel.

Vestiging Oude Markt in Enschede krijgt de titel IJssalon van het Jaar.

Eerste prijs IJscreatie van het Jaar voor Van der Poel Enschede. De winnende ijscreatie is I Scream Sushi.

 

2014

Opening tweede vestiging in Enschede, aan het Wilminkplein.

Vestiging Oude Markt wordt IJssalon van het jaar.

Van Der Poel wint met de Flame of Passion de eerste prijs tijdens De Gouden IJscreatie 2014

Peter ter Laak wordt Vakman van het jaar

 

2014

SVH Meesterijsbereider Peter Van Der Poel overleden.

 

2015

Van der Poel IJs bestaat 90 jaar.

 

2016

Bert Waninge behaalt titel SVH Meesterijsbereider.

Ontwerp en fotografie: Done. by Tjeerd Derkink
Realisatie: Revealit